• Padlószegély fűtés
 • Padlószegély fűtés
 • 1
 • 2
 

Padlószegély fűtőtest

Padlószegély fűtőtest VK15 típus

A padlószegély fűtés a Verano® -tól az elsődleges felhasználási területét figyelembe véve lett kifejlesztve, a nagy tágas lakó és mérsékelten igénybevett kereskedelmi épületek belső tereinek fűtésére, ahol feltételezhetően sok üvegfelület található. Ennek megfelelően a Verano® hőleadók tökéletes megoldások a luxuslakásokban, irodaházakban, középületekben, autószalonokban, bevásárlóközpontokban vagy még a templomi épületekben is - miközben az épületben tartózkodóknak mindenhol megfelelő hőmérsékletet biztosít és esztétikus, diszkréten illeszkedik a belső tér kialakításhoz.

A padlószegély fűtés jelentős részét képezi bármely modern fűtési rendszernek. A hőleadó, amely egybe van építve egy a padozatban kialakított padlószegély csatorna dobozban és le van fedve egy elegáns alumínium, fa, vagy rozsdamentes acél fedőráccsal, minden elképzelhető módon egységet alkot a helyiséggel, mivel rejtett, szinte láthatatlan, nem zavarja meg egyetlen helyiség formája vagy speciális jellemzői által támasztott követelményeket.

A legtöbb belsőépítészeti terv azt javasolja, hogy a padlószegély fűtést az üveg homlokzatok, szélvédők vagy a Francia Ablakok mentén szereljék be. A padlószegély fűtést a külső falszéleknél és az épület sarkaiban is el lehet helyezni.

A padlószegély fűtés, amelyet a homlokzatnál helyeznek, egy természetes légfüggönyt alakít ki, külön választhatva a meleg és a hideg levegőt, és megakadályozza a hideg levegő által létrehozott az alacsonyabb padlószint felé tartó hideg huzatot, ezzel csökkentve a hőveszteséget és növelve a teljes fűtési rendszer hatékonyságát.

Padlószegély fűtés

A padlószegély fűtés a Verano® -tól rendelkezésre áll egyenes padlószegély fűtés doboz és fűtéscső formában, de szintén kínálunk íves vagy sarkos kialakítású változatokat is igény szerint, amely minden szabálytalan kialakítású belső térhez megfelelő és harmonizál a modern, de különleges épület architektúrával.

A megszokottól eltérő kialakítású helyiség, mint a fél vagy teljes köríves fűtéséhez, ugyanakkor az esztétikai megjelenést és harmóniát sem megbontva a megfelelő termékek, a sarkos és az íves kialakítású fűtőtestek ventilátorral vagy anélkül.

Sarkos padlószegély fűtőtest

Padlószegély fűtőtest

Íves padlószegély fűtőtest

A padlószegély fűtés előnyei

Energia hatékonyság

Kivételes energiamegtakarítás az elsődleges eredmény a nagyon alacsony vízfogyasztás, a tökéletes hőellenállás és alacsony hőtehetlenség miatt.

A Verano padlószegély fűtőtest tökéletesen tud együttműködni minden egyes típusú és fajtájú hőfokszabályozóval, amely szintén egyik kritikus tényezőnek tekinthető a fűtési számla csökkentés szempontjából.

Működés

A padlószegély fűtőtest tökéletes és diszkrét módszer a hő elosztásra a tágas és elegáns belső terekben, ahol általában nagy egybefüggő üveg homlokzat van. Az egyetlen látható elem a padlószegély fűtőtestből csak az elegáns fedőrács, amely belesimul a padozatba, lefedi a csatornát és a csővezeték szerelvényeket. Könnyen levehető a fedőrács, ezzel lehetővé válik a padlószegély fűtőtest takarítása vagy a karbantartása.

Kényelem

A padlószegély fűtőtest egyike azon fűtőtest fajtáknak, amelyek a leggyorsabb módon reagálnak bármely a helyiségben bekövetkező hőmérsékletigény változásra. Ez a gyors alkalmazkodási készség bármelyik helyiség túlfűtését megakadályozza.

A padlószegély fűtőtest, amelyet az épület szélére helyeznek, egy természetes légfüggönyt alakít ki, külön választva a meleg és a hideg levegőt, és megakadályozza a hideg levegő által létrehozott az alacsonyabb padlószint felé tartó "floating" „légáram”- ot.

A padlószegély fűtőtest alkalmazása meggátolja a páralecsapódást az üveg homlokzat felületén.

A természetes hőáramlás alkalmazásával történő fűtés egyenletes hőmérséklet eloszlást és természetes légáramlást biztosít bármely helyiségben.

Tartósság

A réz - alumínium fűtő csőkígyó gyártása során használt jó minőségű alapanyagok rozsdamentességet biztosítanak, de a rossz minőségű vízmelegítőből érkező víznek is ellenállnak.

Padlószegély fűtőtests

A készülék

ALAP készülék:

 • csatorna (doboz) hőkezeléssel fe-lvitt cink-magnézium bevonattal ga-lvanizált fémlemezből, porfestett fekete szín RAL 9005,
 • réz és alumínium hőcserélő levegő vent-ilátorral,
 • elválasztók a padlószegély fűtőtestekhez H≥140 mm,
 • szerelvény doboz fedél,
 • víz csatlakozó 2xIT ¾" ( belső vezeték),
 • szintbeállító konzolok H≤250 mm,
 • rögzítő elemek,

KIEGÉSZÍTŐ készülék:

 • csatorna (doboz) bármilyen RAL színben,
 • keret a hőleadó doboza körül L vagy F típus natúr alumínium, RAL szín szerint porfestve, eloxálva vagy fautánzat kivitelben,
 • esztétikus fedőrács alumínium, natúr fa vagy rozsdamentes acél
 • szerelő fedél a szállítás és szerelés közben történő rongálódás elleni védelem céljából.

Fűtőtest szerkezet

Padlószegély fűtőtest

Grate covering the heating:

 • Alumínum rostély (natúr,felületkezelt bármely RAL színkártya szerinti színben, eloxált);
 • Fa rostély: tölgy, köris, beech, merbau, jatoba (natúr fa);
 • Hosszú rostély rozsdamentes acélból

Fűtőtest méretek

Verano Convector® padlószegély fűtőtest az alábbi szélességi méretekben áll rendelkezésre: 200, 250, 290, 380 mm. A hőcserélő elhelyezhető a padlószegély fűtőtest fala mentén (padlószegély fűtőtest mélysége 350 és 540 mm) vagy közepén (padlószegély fűtőtest 75,90, 110, 140, 250 mély). A második változat esetében, a levegőt a fűtőelem mindkét irányból beszívja. A fűtési sáv a hőcserélő és a beszívott levegő terület szélességének összege.

A Verano padlószegély konvektorok hossza 800 -tól 4000 mm- ig terjed. A padlószegély fűtőtest mélysége: 75, 90 és 110, 140, 250, 350 és 540mm. A padlószegély fűtőtest ¾" csatlakozó csővéggel van ellátva.

A VK15 típusú padlószegély fűtőtestek szabványtól eltérő hosszméretben is legyárthatók.(NS)

Nyomásállóság tanúsítvány

A legutóbbi EN 442-1 szabványnak, megfelelően elvégzett mérések megmutatták, hogy a legnagyobb munkanyomás a Verano Konvektor padlószegély fűtőtest esetében 1.0 MPa (10 atm).

A Czech Accreditation Institute in Prague (Prágai Cseh Akkreditációs Intézet) által elvégzett mérések eredményei megmutatták, hogy a Verano padlószegély fűtőtest megfelelt a vizsgálaton a 17 atmospheres (1.7 MPa).

tesztnyomásnak. A magas szintű nyomásállóságának köszönhetően a Verano padlószegély fűtőtest bármely más típusú berendezéssel együtt tud működni.

Padlószegély fűtőtest tanúsítványok»