• Padlószegély fűtés
 • Padlószegély fűtés
 • 1
 • 2
 

Ventilátoros padlószegély fűtőtest Konvektor Verano Konvektor

TURBO VKN5 padlószegély fűtőtest

Bármely fűtési rendszer jövője attól függ, mennyire tud megújuló energiaforrásokból származó fűtőenergiával is működni, magas szintű rendszer energia hatékonyság elérése mellett.

E termék biztos műszaki háttérének kialakításához – a Turbo VKN5 típusú Ventilátoros Padlószegély Fűtőtest hosszú időn keresztül folytatott kutató-fejlesztő (R&D) munkafolyamat vezetett a Varsói Műszaki Egyetem, a Krakkói Műszaki Egyetem, a Lublini Műszaki Egyetem és a Lengyel Tudományos Akadémia közreműködésével, a teljesen új forma tervezésétől kezdve az innovatív szerkezet kialakításáon át sokkal jobb víznyomás és fűtési jellemzőket sikerült elérni.

A kutató - fejlesztő (R&D) optimalizációra irányuló folyamat során magas színvonalú hőleadót sikerült kifejleszteni, a hőelosztás energiahatékonyságát is megnövekelve az épületben, de szintén növelve az alacsony bemeneti hőmérsékletű fűtési rendszerek hatékonyságát is, mivel ezek mellett tud működni.

TURBO VKN5 ventilátoros padlószegély fűtőtest tervezésénél azt tartották szem előtt, hogy megfeleljen a nagy üvegfelülettel rendelkező tágas belső térben. Korszerű alacsony energiafelhasználású ventilátor motort használva, amely nagyon alacsony zajszinten működik és egyetlen helyiségben tartózkodót sem zavar, valamint egy pontos és egyszerűen kezelhető hőfokszabályozón könnyen beállítható a kívánt hőmérséklet. Az alacsony energiafelhasználású ventilátor a hőleadóval egybeépítve több hőt tud leadni rövidebb követési reakció idővel. Továbbá alacsony a hő tehetetlenség és a fejlett elektronikus hőfokszabályzó használatával ez akár 20%-os energiaköltség megtakarítást is eredményezhet a fűtési szezonban.

Turbo VKN5 Padlószegély Fűtőtest tökéletes megoldás lehet az alacsony hőmérsékletű vízbetáplálással működő rendszerek esetén illetve jelentős páralecsapódási felülettel rendelkező berendezéseknél, a nagy nyomás-terhelésre alkalmas változat is rendelkezésre áll. Viszonylag kis süllyesztési mélységű csatornakialakítás szükséges az ilyen jellegű hőleadókhoz, a padló/mennyezet térben bármelyik szinten beépíthető. A helyiségben egyenletesen elosztott hőmennyiség az egyik legnagyobb előnye a sok közül a padlószegély fűtés használatának.

A padlószegély fűtőtest előnyei

Energia megtakarítás

Turbo VKN5 Ventilátoros Padlószegély Fűtőtest zajmentes és energiatakarékos ventilátorral van felszerelve. Ez a megoldás kivételesen hatékony hőleadó, bármilyen helyiségben megfelelően lehet használni.

Ezen padlószegély fűtőtestek hatalmas előnye a nagy működési dinamizmusuk, gyors hőmérsékletváltozás követési képességük és az egyenletes meleg levegő elosztás a helyiségben valamint az olcsó üzemeltetési költség.

Alacsony a hő tehetetlenség és a fejlett elektronikus hőfokszabályzó használata akár 20%-os energiaköltség megtakarítást is eredményezhet a fűtési szezonban. A ventilátoros padlószegély fűtőtest tökéletesen illeszkedik az alacsony hőmérsékletű bemeneti vízzel működő berendezésekhez és fűtési rendszerekhez.

Működés

A padlószegély fűtőtest tökéletes és diszkrét megoldás a hő elosztásra a tágas és elegáns belső terekben, ahol általában nagy egybefüggő üveghomlokzat van. Az egyetlen látható elem a padlószegély fűtőtestből csak az elegáns fedőrács, amely belesimul a padozatba, lefedi a csatornát és a csővezeték szerelvényeket. A fedőrács könnyen levehető, ezzel lehetővé válik a padlószegély fűtőtest takarítása vagy karbantartása.

Kényelem

A padlószegély fűtőtest egyike azon fűtőtest fajtáknak, amelyek a leggyorsabb módon reagálnak bármely a helyiségben bekövetkező hőmérséklet igény változásra. Ez a gyors alkalmazkodási készség bármelyik helyiség túlfűtését megakadályozza.

A padlószegély fűtőtest, amelyet az épület szélére helyeznek, egy természetes légfüggönyt alakít ki, külön választhatva a meleg és a hideg levegőt, és megakadályozza a hideg levegő által létrehozott az alacsonyabb padlószint felé tartó „légáram”- ot. A padlószegély fűtés alkalmazása meggátolja a páralecsapódást az üveg homlokzat felületén.

Tartósság

Magas minőségi színvonalú alapanyagokat használnak a réz - alumínium fűtőcső kialakításánál, ami szintén szavatolja a korrózió állóságot, de védelmet nyújt a vízmelegítőből érkező rossz minőségű víz ellen is. A mi hőleadóink általában korrózió állóbbak a felhasznált fémlemez galvanizált cink - magnézium hőkezeléssel felvitt bevonata miatt.

A fűtőtest készülék

ALAP készülék Verano® padlószegély fűtőtest ventilatorral felerősített légáramlással:

 • csatorna (doboz) hőkezeléssel felvitt cink-magnézium bevonattal galvanizált fém-lemezből, porfestett fekete szín RAL 9005
 • réz és alumínium hőcserélő levegő ventilátorral,
 • 24 V DC ventilátor EC motorral,
 • ventilátor fedél,
 • szerelvény doboz fedél
 • víz csatlakozás 2xIT ¾",
 • szintbeállító konzolok,
 • rögzítő elemek,

KIEGÉSZÍTŐK Verano® padlószegély fűtőtest készülék ventilátorral felerősített levegőáramlás:

 • csatorna (doboz) bármilyen RAL színben,
 • keret a hőleadó doboza körül L vagy F típus natúr alumínium, RAL szín szerint porfestve, eloxálva vagy fa utánzat kivitelben
 • esztétikus fedőrács alumínium, natúr fa vagy rozsdamentes acél
 • szerelő fedél a szállítás és szerelés közben tör-ténő rongálódás elleni védelem céljából

A padlószegély fűtőtest szerkezete

Ventilátoros padlószegély fűtőtest

A fűtőtest méretei

Ventilátoros Padlószegély fűtőtest három mélységi méretben van: 78(84), 90, 120mm és két féle szélességben: 250, 350mm. a Verano padlószegély fűtőtestek hosszúsága 750 –től 3550mm – ig terjed, 50 cm-ként változik a méret ettől függetlenül.

A fűtőtestek szintén rendelhetők az alapmérettől eltérő, nem alap/ vevő igény szerinti méretben. (NS)

A 78 mm magas fűtőtest csak moduláris kivitelezésű fedőráccsal kapható, minden más esetben 86 mm-re növekszik a fűtőtest magassága.

VKN5 ventilátoros padlószegély fűtőtest vezérlési lehetőségei

A termosztatikus szelepet kötelező rászerelni az előremenő csővezetékre és a visszatérő szelepet a visszatérő csőre. Az elektrotermikus szervo motor A szervo-motort két huzalos vezetékkel kell a helyiség hőfokszabályozójához bekötni. A helyiség hőfokszabályozója lehetővé teszi a szelep nyitást és zárást és a ventilátor sebességének szabályozását.

A fűtőtestet automatikusan pl. az RDG160T. hőfokszabályozó állítja be.. A rendszer automatikusan be és kikapcsolja a ventilátort, amikor a helyiségben a hőmérséklet lecsökken vagy éppen növekedni kezd a hőfokszabályozón beállított hőfokhoz képest. A szabályozó beépített érzékelővel méri a hőmérsékletet a helyiségben és fenntartja a beállított értékét a szervo- motor 2 – kapcsolóállásának vezérlésével.

Nyomásállóság Tanúsítvány

A legutóbbi EN 442-1 szabványnak megfelelően elvégzett mérések megmutatták, hogy a legnagyobb munkanyomás a Verano padlószegély fűtőtest esetében 1.0 MPa (10 atm).

A Czech Accreditation Institute in Prague (Prágai Cseh Akkreditációs Intézet) által elvégzett mérések eredményei megmutatták, hogy a Verano padlószegély fűtőtest megfelelt a vizsgálaton a 17 atmospheres (1.7 MPa) tesztnyomásnak.

A magas szintű nyomásállóságának köszönhetően a Verano padlószegély fűtőtest bármely más típusú berendezéssel együtt tud működni.

Padlószegély fűtőtest tanúsítványok »